شغل صندوقداری برای بازنشستگان، بدون نیاز به سرمایه گذاری
شاید برخی از افراد تصور کنند که رسیدن به ۶۵ سالگی و بازنشستگی به معنای دور شدن از دنیای کار است. اما در واقعیت و خوشبینانهترین حالت شما ۹۵ سال زندگی خواهید کرد، آیا واقعا میخواهید ۳۰ سال از آینده خود را تنها با نشستن در خانه یا گشتن در پارک سپری کنید؟ مطمئنا هنوز با وجود بازنشستگی، شما توانایی و مهارتهای لازم برای انجام کارهای دیگری هم دارید. کارهایی که بهصورت نیمهوقت یا تماموقت بتوانید به آن بپردازید و در کنار کسب درآمد بیشتر، پویایی و تحرک بیشتری هم داشته باشید. پویایی و حضور در اجتماع به خودی خود مزایای زیادی را برای جسم و روح شما بههمراه خواهد داشت و باعث میشود احساس سرزنده بودن داشته باشید. شغل صندوقداری یکی از شغلهای مناسب بعد از بازنشستگی است که میتواند پارهوقت یا تماموقت باشد. از اینرو فرد بازنشسته هیچ مانعی برای ورود به این شغل ندارد، زیرا برای بیشتر افراد با هر محدوده سنی مناسب است و ساعت کاری آن نیز متناسب با شرایط فرد بازنشسته خواهد بود.
برای شروع و انجام این کار به کجاها باید فکر کرد؟
بیشتر فروشگاههای زنجیرهای، پمپ بنزینها، رستورانها، سوپر مارکتها و مشاغلی از این قبیل به صندوقدار نیاز دارند. بنابراین شما بهراحتی میتوانید وارد این شغل شوید. در ادامه وظایف و مزایای شغل صندوقدار برای افراد بازنشسته را بررسی خواهیم کرد.
وظایف صندوقدار
همانطور که میدانید شغل صندوقداری یکی از موقعیتهای شغلی شناخته شده و دیده شده در فروشگاههای خرده فروشی است. صندوقدار مسئول دریافت هزینه خرید محصول یا خدمت از مشتریان است. بسته به اندازه هر کسبوکار، تعداد افراد صندوقدار ممکن است متفاوت باشد. برای مثال در فروشگاههای زنجیرهای معمولا صندوقدارها بهصورت تیمی مشغول به کار هستند. در حالیکه ممکن است برخی از فروشگاهها تنها به یک صندوقدار نیاز داشته باشند. بنابراین فرد بازنشسته میتواند با توجه به شرایطی که دارد، بهصورت تیمی (نیمهوقت) یا تماموقت (تک نفره) مشغول به فعالیت شود.
صندوقداران از آنجایی که آخرین نقطه تماس با مشتری هستند، نقش اساسی در فروشگاهها و مؤسسات خدماتی را ایفا میکنند. بهگونهای که با گذاشتن یک تأثیر مثبت بر روی ذهن مشتری، میتوانند بر روی وفاداری مشتریان هم تأثیر داشته باشند. از آنجایی که بازنشستگان در اغلب موارد مهارت بهتری در برقراری ارتباط دارند و صبور هستند، میتوانند تأثیری مثبت بر روی کسبوکارها داشته باشند و به پیشرفت آنها کمک کنند. از اینرو بیشتر افراد بازنشسته این شغل را برای ادامه فعالیت کاری خودشان انتخاب میکنند.
بنابراین صندوقدار باید از پس موارد زیر برآید:
- حسابرسی و دریافت هزینه از مشتری بابت خرید محصولات
- داشتن مهارت برقراری ارتباط با مشتری
- ایجاد حس اعتماد و وفاداری در مشتریان
مزیت شغل صندوقداری برای بازنشستگان
- حضور در اجتماع: یکی از مشکلاتی که گریبانگیر افراد بازنشسته میشود، افسردگی است. در نتیجه حضور در اجتماع و برقراری ارتباط مستمر با مردم بهصورت روزانه حتی در فواصل زمانی کوتاهمدت نیز تأثیر زیادی بر روی روحیه بازنشستگان خواهد داشت.
- نیاز به سرمایه ندارد: یکی دیگر از مزیتهای شغل صندوقداری برای افراد بازنشسته این است که برای شروع هیچ نیازی به سرمایه ندارند. تنها کافیست با کمی جستجو، فروشگاههایی که برای صندوقداری، نیرو لازم دارند را پیدا کنند. بنابراین بازنشستگان بدون سرمایه هم میتوانند برای شروع فعالیت در این زمینه اقدام کنند.
- عدم نیاز به مهارت خاص: صندوقدار بودن به مهارتهایی نظیر حسابداری در حد حساب و کتاب ساده و روابط اجتماعی خوب نیاز دارد. بنابراین افراد بازنشسته نیازی به آموزش یا کسب مهارتی خاصی نخواهند داشت و میتوانند با تقویت حسابداری و روابط اجتماعی خود در این حرفه موفق شوند.
- عدم نیاز به توانایی جسمانی زیاد: شغل صندوقداری برای بازنشستگان گزینهای ایدهآل خواهد بود. دلیل این امر نیز این است که فرد صندوقدار نیازی به توانایی جسمانی بالا ندارد و جزو مشاغل سخت و طاقتفرسا محسوب نمیشود. در نتیجه افراد بازنشستهای که از توانایی جسمانی بهتری برخورداند میتوانند بهصورت تماموقت مشغول به کار شوند. در غیر اینصورت، میتوانند صندوقدار پارهوقت یک فروشگاه خرده فروشی باشند.
- حقوق مناسب: افراد صندوقدار معمولا در ازای کاری که انجام میدهند، درآمد نسبتا خوبی دارند. در نتیجه منبع درآمد متوسطی برای بازنشستگان خواهد بود.
جمعبندی
شغل صندوقداری یکی از شغل های مناسب برای بازنشستگانی خواهد بود که در زمینه خاصی مهارت ندارند، سرمایه زیادی در دسترسشان نیست و از روابط عمومی خوبی نیز برخوردارند. در این حالت، افراد بازنشسته میتوانند از این طریق بهصورت نیمهوقت یا تماموقت درآمد کسب کنند و با حضور در اجتماع، احساس بهتری داشته باشند.
اکثر سالمندان اگر از فضای کاری فاصله بگیرند، دچار افسرگی میشوند که همین موضوع باعث بیماریهای دیگری میشود. با علائم آن آشنا هستید؟
در مقاله “افسردگی در سالمندان چه علائمی دارد؟” اطلاعات بیشتری به دست آورید.