۱۰ نکته مهم پیرامون اندازه گیری فشار خون در خانه
در حال حاضر بیشتر پدر و مادران ما نیاز دارند که به طور منظم فشار خون آنها اندازه گیری شود. رفت و آمد به مطلب دکتر یا درمانگاه نزدیک محل زندگیشان گاهی اوقات خسته کننده است. بنابراین ما میتوانیم به آنها کمک کنیم و پیشنهاد دهیم اندازه گیری فشار خون در خانه را امتحان کنند. به عبارت دیگر، همیشه لازم نیست برای بررسی فشار خون خود به مطب دکتر بروید. شما میتوانید فشار خون خود را در خانه کنترل کنید. این امر به ویژه در صورتی مهم است که پزشک توصیه کند فشار خون خود را به طور منظم کنترل کنید. برخی موارد میتوانند باعث افزایش موقت فشار خون شامل سیگار کشیدن، ورزش، مصرف کافئین و داروهای خاص میشوند.
سعی کنید تا جایی که میتوانید از این عوامل در هنگام اندازه گیری فشار خون دور بمانید. همچنین، سعی کنید فشار خون خود را هر روز تقریبا در یک زمان مشخص اندازه گیری کنید. ممکن است پزشک از شما بخواهد که فشار خون خود را چندین بار در طول روز چک کنید تا ببیند آیا نوسان دارد یا خیر. اندازه گیری فشار خون در خانه باعث میشود سلامت خود را دائم بررسی کنید.
قبل از اندازه گیری فشار خون در خانه به چه نکاتی توجه کنیم؟
اگر فشار خون بالا دارید، پس باید در کنترل فشار خون خود کوشا باشید. بخشی از انجام این کار این است که اطمینان حاصل کنید که هنگام اندازه گیری فشار خون در خانه؛ خوانشهای دقیقی انجام میدهید. این مقاله به شما کمک میکند تا هنگام اندازهگیری فشار خون در خانه؛ خوانشهای صحیح را تجربه کنید، ۱۰ نکته برای اندازهگیری فشار خون در خانه را به یاد داشته باشید. پس اینکه نکات را مطالعه کردید، شما میتوانید با نحوه اندازه گیری فشار خون در خانه را نیز آشنا شوید.
نکته اول اندازه گیری فشار خون در خانه: آرام باشید
نکته مهمی که به شما کمک میکند تا اندازه گیریهای دقیق فشار خون خود را بدست آورید، اطمینان از اندازه گیری فشار خون در زمانی است که در آرامش هستید. اضطراب باعث میشود فشار خون شما بالا برود و باعث میشود که عددی دریافت کنید که نشان دهنده دقیق وضعیت شما نیست. بنابراین، مطمئن شوید که فشار خون خود را فقط در زمان استراحت اندازه گیری میکنید و از اندازه گیری فشار خون خود در مواقع مضطرب خودداری کنید.
نکته دوم اندازه گیری فشار خون در خانه: بازوی خود در حالت صحیح قرار دهید
نکته مهم دیگر این است که مطمئن شوید هنگام اندازه گیری دستتان آویزان یا بدون تکیه گاه نباشد. اطمینان حاصل کنید که ساعد شما حمایت میشود، به این معنی که مطمئن شوید که در حالت صاف قرار گرفته است، در عین حال اطمینان حاصل کنید که بازوی شما بالا نیامده یا خیلی پایین خوابیده است. اگر میخواهید در مورد فشار خون خود خوانش صحیحی داشته باشید، این نکته مهم دیگری است.
نکته سوم اندازه گیری فشار خون در خانه: وضعیت قرارگیری و نشستن
وضعیت قرارگیری شما در هنگام نشستن نیز نقش مهمی در حصول اطمینان از این موضوع ایفا میکند که هنگام اندازه گیری فشار خون در خانه خوانش دقیقی دارید. باید مطمئن شوید که صاف نشستهاید و مطمئن شوید که روی صندلی تکیه داده اید. همچنین مطمئن شوید که پاهایتان روی زمین یا زیرپایی صاف قرار دارد و ضربدری یا آویزان نیستند. اگر نمیتوانید بنشینید و در رختخواب دراز کشیدهاید، مطمئن شوید که بازوی شما روی یک بالش قرار گرفته و توسط آن حمایت میشود تا از سطح قلب بالاتر برود.
نکته چهارم اندازه گیری فشار خون در خانه: زمان بندی صحیح
فشار خون اغلب در ساعات اولیه صبح یعنی ۵ صبح یا ۶ صبح در بالاترین حد خود قرار دارد، بنابراین، در اوایل صبح سعی کنید فشار خون خود را اندازه گیری نکنید.
نکته پنجم اندازه گیری فشار خون در خانه: به اندازه کاف توجه کنید
هنگام استفاده از دستگاه فشارسنج، باید کاف را به درستی به بازو وصل کنید. با این حال، یک نکته مهم این است که اگر میخواهید خواندن دقیقی داشته باشید، مطمئن شوید که اندازه کاف فشارسنج را درست انتخاب کنید. کاف نباید خیلی کوچک باشد و باید به اندازه کافی پهن باشد، زیرا توصیه رایج این است که مطمئن شوید که کاف شما حداقل ۸۰٪ دور بازوی شما را احاطه کرده و حداقل ۴۰٪ عرض آن باشد.
نکته ششم اندازه گیری فشار خون در خانه: عوارض داروهای خود را بدانید
داروی شما نیز نقش مهمی در دریافت مقادیر دقیق فشار خون شما دارد. بنابراین، یک نکته مهم این است که مصرف داروی خود را قطع نکنید. مطمئن شوید که داروی خود را طبق توصیه پزشک مصرف میکنید زیراعدم انجام این کار بر دقت خوانش فشار خون شما تأثیر میگذارد. البته برخی داروها بر روی فشار خون شما تاثیر به سزایی دارد.
نکته هفتم اندازه گیری فشار خون در خانه: فقط یک بار خوانش نکنید
کارشناسان توصیه میکنند که چندین بار خوانش را انجام دهید، با هر خواندن حداقل یک یا دو دقیقه فاصله و سپس به طور میانگین سه خوانش را در نظر بگیرید یا ارزش دو خوانش ثابت را معیار قرار دهید. این روش تضمین میکند که دقیقترین خوانشها را دریافت کنید. همچنین، زمانی که احساس میکنید فشار خون شما بسیار بالا است یا تحت کنترل است، از بررسی فشار خون خودداری کنید زیرا این کار مانع از دستیابی به نتایج دقیق میشود.
نکته هشتم اندازه گیری فشار خون در خانه: قبل از اندازه گیری به دستشویی بروید
یک نکته دیگر، قبل از اینکه میخواهید فشار خون خود را اندازه گیری کنید، دستشویی رفته و مثانه خود را خالی کنید. بعد از استفاده از دستشویی حدود ۵ دقیقه استراحت کنید و سپس به اندازه گیری فشار خون خود ادامه دهید.
نکته نهم اندازه گیری فشار خون در خانه: هنگام حرکت یا صحبت کردن، فشار خون خود را اندازه گیری نکنید
نکته مهم دیگری که به شما کمک میکند هنگام اندازهگیری فشار خون خود، خوانشهای دقیقی داشته باشید، این است که مطمئن شوید پس از روشن کردن دستگاه از حرکت یا صحبت کردن خودداری میکنید زیرا این امر باعث انحراف در اندازهگیریهای شما میشود. باید حداقل یک ساعت بعد از ورزش یا هر فعالیت بدنی شدید دیگر قبل از اندازهگیری فشار خون خود صبر کنید تا مطمئن شوید که خوانش دقیقی دارید.
نکته دهم اندازه گیری فشار خون در خانه: فشار خون خود را در هر دو دست اندازه گیری کنید
نکته مهم دیگر هنگام اندازه گیری فشار خون این است که اطمینان حاصل کنید که حداقل یک بار در روز فشار خون را در هر دو دست اندازه گیری کنید و به این دلیل است که خوانش یک بازو، معمولا بازوی راست، میتواند بالاتر از بازوی دیگر باشد. اگر اینطور است، اگرچه ممکن است بخواهید هر دو مقدار را یادداشت کنید، عدد بالاتر آن چیزی است که باید برای تصمیم گیری در مورد درمان استفاده شود.
نحوه اندازه گیری فشار خون در خانه
اگر دستگاه فشار خون دستی یا دیجیتالی دارید، دفترچه دستورالعمل را به دقت دنبال کنید. مراحل زیر یک نمای کلی از نحوه اندازه گیری فشار خون بازوی چپ خود را در یک دستگاه فشار خون دستی یا دیجیتال ارائه میدهد.
۱. محل نبض خود را مشخص کنید
محل نبض خود را با فشار ملایم انگشتان اشاره و میانی به سمت مرکز داخلی خم آرنج خود (جایی که شریان بازویی قرار دارد) تعیین کنید. اگر نمیتوانید نبض خود را تعیین کنید، سر گوشی پزشکی (روی مانیتور دستی) یا کاف بازو (روی مانیتور دیجیتال) را در همان ناحیه عمومی قرار دهید.
۲. کاف را محکم ببندید
کاف را روی بازوی خود محکم ببندید و مطمئن شوید که سر گوشی پزشکی روی شریان قرار دارد (هنگام استفاده از یک مانیتور دستی). لبه پایینی کاف باید حدود ۱ اینچ بالاتر از خم آرنج شما باشد. از بست پارچهای برای محکم کردن سرآستین استفاده کنید اما خیلی سفت نبندید. اگر از مانیتور دستی استفاده میکنید، گوشی پزشکی را در گوش خود قرار دهید. قطعات گوش را کمی به سمت جلو خم کنید تا بهترین صدا را دریافت کنید.
۳. کاف را باد کرده و خالی کنید
اگر از مانیتور دستی استفاده می کنید:
- فشارسنج را در دست چپ و پمپ هوا را در دست راست خود نگه دارید.
- دریچه جریان هوا روی پمپ هوا را با چرخاندن پیچ در جهت عقربه های ساعت ببندید.
- کاف را با فشار دادن پمپ هوا با دست راست خود باد کنید. ممکن است نبض خود را در گوشی پزشکی بشنوید.
- فشارسنج را تماشا کنید به باد کردن کاف ادامه دهید تا زمانی که گیج حدود ۳۰ نقطه بالاتر از فشار سیستولیک مورد انتظار شما باشد. در این مرحله، شما نباید نبض خود را در گوشی پزشکی بشنوید.
- در حالی که چشمان خود را روی گیج نگه دارید، با باز کردن دریچه جریان هوا در خلاف جهت عقربههای ساعت، به آرامی فشار را در کاف آزاد کنید. گیج باید با هر ضربان قلب فقط ۲ تا ۳ نقطه سقوط کند. (شاید لازم باشد چرخاندن شیر را به آرامی تمرین کنید.)
- اولین ضربان نبض را با دقت گوش کنید. به محض شنیدن آن، خوانش روی گیج را یادداشت کنید. این میزان فشار سیستولیک شما (نیروی خون به دیواره شریان در هنگام ضربان قلب شما) است.
- به آرامی باز کردن کاف را ادامه دهید.
- با دقت گوش کنید تا زمانی که صدا ناپدید شود. به محض اینکه دیگر نمی توانید نبض خود را بشنوید، قرائت روی گیج را یادداشت کنید. این میزان فشار دیاستولیک شما (فشار خون بین ضربان قلب) است.
- اجازه دهید کاف کاملا خالی شود.
اگر بازوی خود را صاف نگه دارید، دقیقترین اندازه گیری را تجربه خواهید کرد. اگر فشار را خیلی سریع کاهش دادید یا نبض خود را نمیشنیدید، فورا کاف را دوباره باد نکنید. قبل از تکرار اندازه گیری ۱ دقیقه صبر کنید. با زدن مجدد کاف شروع کنید. اگر از مانیتور دیجیتال استفاده میکنید:
- لامپ را در دست راست خود نگه دارید.
- دکمه پاور را فشار دهید. همه نمادهای نمایشگر باید به طور خلاصه ظاهر شوند و به دنبال آن یک صفر نشان داده شود. این کار نشان می دهد که مانیتور آماده است.
- کاف را با فشار دادن پمپ هوا با دست راست خود باد کنید. اگر مانیتور با باد کردن خودکار کاف دارید، دکمه شروع را فشار دهید.
- فشارسنج را تماشا کنید و به باد کردن کاف ادامه دهید تا زمانی که گیج حدود ۳۰ نقطه بالاتر از فشار سیستولیک مورد انتظار شما باشد.
- به مانیتور نگاه کنید. خوانش فشار روی صفحه نمایش داده می شود. برای برخی از دستگاهها، مقادیر ممکن است در سمت چپ و سپس در سمت راست ظاهر شوند.
- منتظر یک بوق طولانی باشید. این بدان معنی است که اندازه گیری کامل شده است. به فشارهای روی صفحه نمایش توجه کنید. فشار سیستولیک (نیروی خون به دیوارههای شریان در هنگام ضربان قلب) در سمت چپ و فشار دیاستولیک (فشار خون بین ضربانهای قلب) در سمت راست ظاهر میشود. ضربان نبض شما نیز ممکن است در بین یا بعد از این خواندن نمایش داده شود.
- اجازه دهید کاف خالی شود.
اگر خوانش دقیقی نداشتید، بلافاصله کاف را دوباره باد نکنید. قبل از تکرار اندازه گیری ۱ دقیقه صبر کنید. با زدن مجدد کاف شروع کنید.
۴. فشار خون خود را ثبت کنید
دستورالعملهای پزشک خود را در مورد زمان و هر چند وقت یکبار اندازه گیری فشار خون دنبال کنید. تاریخ، زمان و فشار سیستولیک و دیاستولیک را یادداشت کنید. همچنین باید شرایط خاص مانند ورزش، وعده غذایی، یا رویداد استرسزا را ثبت کنید. حداقل سالی یک بار و به خصوص پس از اولین خرید مانیتور فشار خون، مانیتور خود را با خود به پزشک خود ببرید تا دقت دستگاه را بررسی کنید. این کار با مقایسه فشار خون دستگاه شما با فشار خون دستگاه مطب پزشک انجام میشود.
چند وقت یکبار می توانید فشار خون خود را اندازه گیری کنیم؟
دستورالعملهای پزشک خود را برای زمان و هر چند وقت یکبار بررسی فشار خون دنبال کنید. یک نقطه شروع خوب دو بار در روز است، هر بار دو یا سه بار مطالعه کنید. به خاطر داشته باشید که عوامل خاصی میتوانند باعث افزایش موقت فشار خون شوند. هنگام اندازه گیری فشار خون از انجام عواملی همچون سیگار کشیدن، ورزش کردن و مصرف کافئین اجتناب کنید. همچنین، سعی کنید فشار خون را تقریبا در زمان مشخصی هر روز اندازه گیری کنید. امیدواریم ۱۰ نکته بیان شده به شما کمک کند هنگام اندازه گیری فشار خون در خانه؛ خوانش دقیقی داشته باشید. به طور کلی قبل از بررسی فشار خون این نکات را رعایت کنید:
- یک مکان آرام برای بررسی فشار خون خود پیدا کنید. شما باید به ضربان قلب خود گوش دهید.
- اطمینان حاصل کنید که با مثانهای که اخیرا تخلیه شده، راحت و آرام هستید (مثانه پر ممکن است بر خواندن شما تأثیر بگذارد).
- آستین بازوی خود را بالا بزنید یا لباس آستین تنگ نپوشید.
- ۵ تا ۱۰ دقیقه روی صندلی کنار میز استراحت کنید. بازوی شما باید به راحتی در سطح قلب قرار گیرد. صاف بنشینید و پشت خود را روی صندلی قرار دهید و پاها را روی هم نگذارید. ساعد خود را طوری روی میز قرار دهید که کف دست به سمت بالا باشد.