A
سلامت جسمی سالمندان

چگونه از بیمار سکته مغزی در خانه مراقبت کنیم: ۱۰ نکته ضروری برای سالمندان

نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه می‌تواند یک تجربه چالش برانگیز و در عین حال ارزشمند باشد. پس از سکته مغزی، اطرافیان ممکن است با طیف وسیعی از مشکلات و محدودیت‌ها رو به رو شوند. بنابراین، سطح مراقبتی که ممکن است اعضای خانواده و مراقبین مجبور به ارائه آن باشند، می‌تواند بسیار متفاوت باشد.

با این حال، اصول اولیه نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه یکسان باقی می‌ماند. کمک به انجام کارهای روزانه در صورت نیاز، ارائه حمایت عاطفی و برداشتن گام‌هایی برای کمک به بهبودی از جمله کارهایی است که باید انجام داد. همچنین برای اعضای خانواده و سایر مراقبان مهم است که اقدامات پیشگیرانه را برای جلوگیری از عوارض پزشکی انجام دهند که ممکن است سالمندان تجربه کنند.

این مقاله ده مورد از بهترین نکات را در مورد نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه بیان می‌کند. لطفا تا انتهای مطلب همراه زیمد باشید.

مرحله اول: درک اثرات سکته مغزی

قبل از پرداختن به نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه؛ درک اثرات بالقوه‌ای ضروری است که ممکن است سالمندان سکته مغزی تجربه کنند. سکته مغزی زمانی اتفاق می‌افتد که خونرسانی به مغز یا درون مغز مختل شود. این اتفاق منجر به کمبود اکسیژن و مواد مغذی ضروری می‌شود که باعث می‌شود مناطق آسیب‌دیده مغز آسیب ببینند.

بسته به مناطقی از مغز که آسیب می‌بیند، سالمندان ممکن است تعدادی از تغییرات فیزیکی، شناختی، عاطفی و رفتاری را تجربه کنند. این اثرات می‌توانند از نظر شدت متفاوت باشند، برخی از سالمندان اثرات بسیار خفیفی را تجربه می‌کنند، در حالی که برخی دیگر ممکن است محدودیت‌های قابل توجهی داشته باشند که نیاز به مراقبت شبانه روزی دارند.

پس از بستری شدن در بیمارستان و اقامت احتمالی در یک مرکز توانبخشی، بسیاری از سالمندان سکته مغزی به خانه باز می‌گردند. در حالی که توانایی‌های بازمانده ممکن است بهبود یافته باشد، بسیاری از آن‌ها هنوز محدودیت‌های عملکردی دارند. با در نظر گرفتن این موضوع، برای اعضای خانواده و سایر مراقبین ضروری است که درک درستی از نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه داشته باشند تا از عزیزانشان به بهترین شکل حمایت کنند.

آماده شدن برای مراقبت از یک بازمانده سکته مغزی در خانه

حتی قبل از اینکه یک سالمند از سکته مغزی به خانه بازگردد، اعضای خانواده می‌توانند اقداماتی را برای آماده شدن برای ورود و مراقبت انجام دهند. بحث در مورد ملاحظات و نگرانی‌های عملی با متخصصان پزشکی و همچنین ایجاد تغییرات در محیط خانه، می‌تواند به روند بهبود بیمار در خانه کمک کند. نکات زیر برخی از بهترین راه‌های آماده‌سازی برای سالمند سکته مغزی را بیان می‌کند که به خانه بازمی‌گردد:

۱. با متخصصان توانبخشی مشورت کنید

در حالی که پزشکان و پرستاران اجزای ضروری تیم پزشکی یک سالمند هستند، فیزوتراپ و متخصص توانبخشی و گفتار درمانی آن‌ها درک بسیار خوبی از توانایی‌ها و محدودیت‌های سالمندان دارند. متخصصان به ویژه در ارزیابی توانایی فرد برای شرکت در فعالیت‌های روزانه تخصص دارند.

بنابراین، درمانگران ممکن است بینش زیادی در مورد انواع کمک‌هایی داشته باشند که یک سالمند ممکن است پس از بازگشت به خانه نیاز داشته باشد. همچنین آن‌ها می‌توانند به اعضای خانواده در مورد اینکه کدام نوع تجهیزات تطبیقی می‌تواند مفید باشد، راهنمایی کنند.

مراقب از بیمار سکته ای

۲. با مددکاران اجتماعی مشورت کنید

مددکاران اجتماعی نیز بخش مهمی از تیم بهبود سکته مغزی هستند. آن‌ها می‌توانند اطلاعات مهمی را در مورد موضوعاتی مانند پوشش بیمه پس از ترخیص، نحوه راه اندازی تجهیزات پزشکی در منزل یا توانبخشی سرپایی و مکان و نحوه تهیه تجهیزات پزشکی لازم به سالمنادن و اعضای خانواده ارائه کنند.

 

۳. تغییرات خانه را در نظر بگیرید

سالمندان سکته مغزی اغلب به دلیل همی پلژی (ضعف در یک طرف بدن)، مشکلات تعادلی یا بی‌توجهی یک طرفه در معرض خطر بالای زمین خوردن هستند. ایجاد تغییراتی در خانه می‌تواند توانایی بازماندگان را برای حرکت ایمن در خانه پس از ورود بهبود بخشد.

تجهیزات پزشکی سالمندان در خانه شامل نصب میله‌های دستگیره و تشک‌های مواج، تخت بیمارستانی و موارد دیگر است. یک درمانگر می‌تواند منبع خوبی برای بحث در مورد این موضوع باشد که کدام تجهیزات خانگی ممکن است مناسب‌تر باشد.

 

۴. در کلاس ها یا جلسات آموزشی شرکت کنید

هیچ راهی برای درک درست درباره نحوه مراقبت از یک بیمار سکته مغزی در خانه قبل مخصوصا تجربه اول وجود ندارد، بسیاری از اعضای خانواده دریافتند که تمرین مراقب بودن در یک محیط امن می‌تواند بسیار مفید باشد. این تمرین ممکن است به شکل یک جلسه آموزشی مراقب با یک درمانگر باشد که در طی آن، مراقب اولیه در خانه به انجام فعالیت‌های اساسی روزانه مانند لباس پوشیدن، حمام کردن و راه رفتن کمک می‌کند.

از طرف دیگر، برخی از امکانات توانبخشی امکان بازدید از منزل را دارند. این موضوع شامل سالمند و یک درمانگر است که به خانه بیمار سفر می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که محیط برای موفقیت آن‌ها فراهم شده است. همچنین این کار می‌تواند فرصتی عالی برای اعضای خانواده و مراقبان باشد تا در مورد هر گونه نگرانی در مورد بازگشت بیمار به خانه صحبت کنند.

بسیاری از بیماران سکته مغزی برای بازگشت به خانه هیجان زده هستند اما ممکن است در مورد این انتقال مضطرب باشند. با این حال، با آماده‌سازی کافی، اعضای خانواده و مراقبان می‌توانند بیشتر نگرانی‌ها را از بین ببرند و به تسهیل انتقال برای همه افراد درگیر کمک کنند.

 

۵. چه کارهایی را انجام دهیم؟

حتی پس از بازگشت به خانه، بیماران سکته مغزی به بازیابی عملکردهای آسیب دیده ادامه می‌دهند. به منظور ارتقاء بهبودی، ضروری است که اعضای خانواده و مراقبان به پدر و مادرها اجازه دهند تا آن‌قدر که می‌توانند انجام دهند.

اگر یک سالمند با یک کار مشکل دارد، مراقبان نباید وارد شوند و کل کار را برای آن‌ها تکمیل کنند. در عوض، آن‌ها باید فعالیت را با هم کامل کنند و او را تشویق کنند تا خود را به انجام هر چه بیشتر تشویق کنند. تمرین کارهای چالش برانگیز، به ویژه به صورت روزانه، می‌تواند با تحریک نوروپلاستیسیته یا فعالیت مجدد مغز سازگار به بهبودی کمک کند.

علاوه بر این، تشویق پدر و مادرها به ایفای نقش فعال در فعالیت‌های روزانه‌شان می‌تواند به آن‌ها کمک کند تا دیدگاه مثبت‌تری نسبت به روند بهبودی خود داشته باشند. مراقبت از نیازهای عاطفی بیماران به همان اندازه مراقبت از نیازهای فیزیکی آن‌ها مهم است. بنابراین، اعضای خانواده و مراقبان باید تا حد امکان تشویق، نشاط و انگیزه باشند، در نظر داشته باشند که اگر نیازهای عاطفی یک بیمار قابل توجه است، باید مشاوره پزشکی انجام شود.

 

۶. از تکنیک های عملی جبرانی استفاده کنید

تعدادی از تکنیک‌ها وجود دارد که مراقبان و بیماران سکته مغزی ممکن است برای تکمیل فعالیت‌های روزمره زندگی خود از آن‌ها استفاده کنند. برخی از رایج‌ترین عبارتند از:

  • ابتدا پوشاندن قسمت آسیب دیده بدن و در آخر درآوردن آن می‌تواند به کنترل بهتر لباس پوشیدن برای سالمندان و مراقبان کمک کند.
  • در صورت نیاز از تجهیزات تطبیقی استفاده کنید. درمانگران اغلب انواع مختلفی از تجهیزات تطبیقی را برای افزایش استقلال با فعالیت‌های روزانه توصیه می‌کنند. این روش نه تنها می‌تواند بار مراقب را کاهش دهد بلکه اعتماد به نفس و دیدگاه بیماران را نیز بهبود می‌بخشد.
  • بیماران را تشویق کنید تا سر خود را به طور کامل به هر طرف بچرخانند تا محیط اطراف خود را مشاهده کنند. انجام این کار به آن‌ها این امکان را می‌دهد که نه تنها آگاهی از محیط خود را افزایش دهند، بلکه در انجام وظایف روزانه نیز موثرتر باشند.
  • از یادداشت‌ها یا تصاویر یادآوری استفاده کنید. برای آن‌ها که چالش‌های شناختی را تجربه می‌کنند، اعضای خانواده و مراقبان ممکن است متوجه شوند که استفاده از یادآوری یادداشت‌های پس از آن یا تصاویر فعالیت‌های روزانه می‌تواند به سالمنادن کمک کند تا مستقل‌تر شوند. به عنوان مثال، می‌توان از یک یادداشت پستی روی آینه حمام استفاده کرد تا به آن‌ها یادآوری کند که دندان‌های خود را مسواک بزنند.

این تکنیک‌های جبرانی، می‌توانند به کاهش بار مراقبین و افزایش خودکارآمدی بیماران سکته مغزی کمک کنند تا تجربه‌ای بهتر برای همه افراد درگیر داشته باشند. تکنیک‌های جبرانی بیشتر برای بهبود استقلال را می‌توان با یک درمانگر کشف کرد.

 

۷. مراقبت های پیشگیرانه

مراقبت‌های پیشگیرانه یکی دیگر از اجزای بسیار مهم مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه است. اعضای خانواده و مراقبین علاوه بر رسیدگی به نیازهای روزمره آن‌ها باید توجه کنند:

  • از مدیریت و تجویز مناسب داروها اطمینان حاصل کنید و همیشه قبل از افزودن یا تغییر هر دارویی با پزشک مشورت کنید.
  • بیماران را برای هر گونه تغییر در وضعیت آن‌ها تحت نظر بگیرید که ممکن است نشان دهنده اثر سکته مغزی دیررس یا عارضه جانبی نامطلوب دارو باشد.
  • اقداماتی را برای جلوگیری از افتادن انجام دهید و در صورت وقوع سقوط به پزشک مراجعه کنید
  • برای کاهش خطر سکته مغزی، تغییرات سبک زندگی سالم مانند رژیم غذایی بهبود یافته و ورزش منظم را ترویج دهید.

افرادی که در خانه از یک سالمند سکته مغزی مراقبت می‌کنند باید به طور مداوم نگرانی‌های ایمنی را در نظر داشته باشند. اعضای خانواده و مراقبان باید اطمینان حاصل کنند که تمام تجهیزات پزشکی در یک مکان خاص سازماندهی شده‌اند و به منظور به حداقل رساندن خطر عوارض، فعال باشند.

 

۸. آموزش های لازم را باید مراقبین ببینند

علاوه بر کشف نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه؛ اعضای خانواده و مراقبین نیز باید بیاموزند که چگونه مراقبت از خود را در برنامه‌شان ادغام کنند.

  • وقت گذاشتن برای فعالیت‌های مراقبت از خود، مانند پیاده روی یا انجام یوگا
  • پیوستن به یک گروه حمایت از مراقبین
  • استفاده از مدیتیشن، تمرینات تنفسی یا تکنیک‌های تمدد اعصاب برای کاهش استرس

علاوه بر مراقبت از نیازهای عاطفی شخصی، مراقبین سالمندان با نیازهای فیزیکی شدیدتر نیز باید یاد بگیرند که چگونه از بدن خود به طور مؤثر استفاده کنند تا از آسیب دیدن جلوگیری کنند. یکی از بهترین راه‌ها برای انجام این کار استفاده از مکانیک مناسب بدن است.

هنگام کمک به حمل و نقل و سایر کارهای بلند کردن سنگین، مراقبین باید با استفاده از یک پایه تکیه گاه گسترده شروع کنند و پاهای خود را در عرض باسن از هم باز کنند. برای بلند کردن، به جای کمر، از زانوها خم شوید و از چرخش در پشت یا کمر خودداری کنید. استفاده از این تکنیک‌ها می‌تواند به مراقبان اجازه دهد تا در حین کمک به عزیزان خود، خطر آسیب را محدود کنند.

علاوه بر اعضای خانواده و مراقبینی که از بیمار سکته مغزی در خانه مراقبت می‌کنند، بسیاری از بیماران سکته مغزی همچنان به دنبال بهبودی در خانه یا خدمات توانبخشی سرپایی هستند. در حالی که خدمات توانبخشی رسمی راه‌های عالی برای ارتقای بهبودی هستند، اغلب مهم‌ترین گام‌ها برای بهبودی با ادامه تمرین در خانه انجام می‌شود.

 

۹. ورزش توانبخشی روزانه را برنامه ریزی کنید

انجام منظم تمرینات و فعالیت‌هایی برای بهبودی ضروری است که شامل استفاده از عملکردهای آسیب دیده فرد است. بسیاری از درمانگران یک برنامه خانگی را به سالمندان و مراقبان ارائه می‌دهند که شامل تمرینات متناسب با نیازهای بیمار است. در حالی که این یک مکان عالی برای شروع است، هر کار چالش برانگیز اما قابل انجامی می‌تواند به تقویت عصبی و بهبودی کمک کند.

 

۱۰. بهبودی همیشه امکان پذیر است

اکثر بیماران سکته مغزی پس از ۳ ماه اول بهبودی، نکات مثبتی را تجربه می‌کنند. با این حال، این نشانه‌ای نیست که بیمار بهبود یافته است. تغییرات عصبی پس از چند ماه تثبیت می‌شود، اما بهبود عملکرد برای یک عمر امکان‌پذیر است. مغز حتی چندین دهه پس از سکته مغزی قادر به تغییر و بهبودی است.

بنابراین، حتی اگر به نظر می‌رسد پیشرفت کند می‌شود، روند بهبودی هنوز به پایان نرسیده است. مسیر بهبودی خطی نیست و بسیاری از بیماران در این مسیر فراز و نشیب‌هایی را تجربه می‌کنند. با این حال، اگر افراد به دنبال بهبودی خود ادامه دهند، پتانسیل بهبود همیشه وجود دارد.

مراقبت از سالمند بعد از سکته

درک نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه را جدی بگیرید

درک کامل نحوه مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه قبل از انجام این کار دشوار است. اعضای خانواده و مراقبانی که فعالانه برای رسیدن عزیزشان به خانه آماده می‌شوند، انتقال آرام‌تری را تجربه می‌کنند.

وقتی یک سالمند به خانه می‌رسد، مراقبان باید بیاموزند که چگونه به بهترین شکل از نیازهای آن‌ها حمایت کنند و با انجام کارهای زیاد، بهبودی او را متوقف نکنند. همچنین برای اعضای خانواده و مراقبین ضروری است که اقدامات پیشگیرانه را برای اطمینان از ایمنی آن‌ها انجام دهند.

اعضای خانواده و مراقبان نه تنها در رسیدگی به نیازهای فوری فرد، بلکه در تشویق بهبودی نیز نقش حیاتی دارند. بنابراین، برای حمایت بهتر از عزیزان خود، مهم است که مراقبان به یاد داشته باشند که از خود نیز مراقبت کنند. مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه می‌تواند یک کار چالش برانگیز باشد، اما پاداش نهایی ارزش کار را به همراه دارد!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا