A
اطلاعات کاربردی سالمندان

شغل خیاطی برای کسب درآمد در دوران بازنشستگی

زمانی‌که صحبت از کسب درآمد در دوران بازنشستگی می‌شود، یکی از شغل‌هایی که سازگاری زیادی با شرایط بازنشستگان (به‌خصوص بازنشستگان خانم) دارد، خیاطی در بازنشستگی است. بسیاری از افراد با هنری که در زمینه دوخت دارند، در حال فعالیت هستند و در کنار سپری کردن اوقات‌شان با یک کار مفید، درآمد خوبی نیز کسب می‌کنند. بازنشستگان هم می‌توانند به‌عنوان عضوی از یک کارگاه خیاطی یا خیاط مستقل کار خود را شروع کنند و از طریق یک منبع درآمد برای خود داشته باشند.

شاید تصور کنید ورود به این شغل بسیار راحت و بدون دردسر است. اما باید بدانید که همانند هر شغل دیگری، خیاطی نیز سختی‌های خود را دارد. در ادامه این مطلب، شرایط شغل خیاطی و مهارت‌های لازم برای آن‌را بررسی خواهیم کرد تا بازنشستگان عزیز با آگاهی بتوانند در مورد این شغل تصمیم‌گیری کنند.

نحوه ورود به شغل خیاطی در بازنشستگی

برای ورود به این شغل، بازنشستگان می‌توانند از طریق شرکت در یک دوره آموزشی یا طی کردن دوران کارآموزی در کنار یک خیاط ماهر، مهارت و دانش لازم برای شغل خیاطی را کسب کنند. دوره‌های آموزشی مختلفی در سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور یا توسط خیاطان ماهر برگزار می‌شود. در پایان هر یک از دوره‌ها، هنرجوی خیاطی یک مدرک معتبر دریافت می‌کند و پس از آن می‌تواند فعالیت خود را به‌عنوان یک خیاط شروع کنند.

از طرف دیگر، برخی از افراد بیشتر تمایل دارند به‌عنوان یک کارآموز مدتی را در یک کارگاه خیاطی مشغول به‌کار شوند و از این طریق مهارت‌های خیاطی را بیاموزند.

بنابراین، افراد بازنشسته نیز می‌توانند یکی از این دو روش را انتخاب کنند و بعد از کسب مهارت‌های لازم، به‌عنوان عضوی از یک مجموعه خیاطی یا به‌صورت مستقل کار خود را شروع کنند.

مهارت‌های لازم برای ورود به شغل خیاطی

  • دقت بالا: خیاطی ریزه‌کاری‌های زیادی دارد که خیاط باید به آن‌ها توجه داشته باشد. به‌همین دلیل، می‌توان گفت که خیاطی به دقت بسیار بالایی نیاز دارد تا خیاط بتواند مشتری را راضی نگه دارد.
  • صبر: خیاطی یکی از شغل‌هایی است که به صبر زیادی نیاز دارد. ممکن است یک خیاط چندین بار مجبور شود، با توجه به درخواست مشتری طرح لباس را عوض کند. بنابراین صبور بودن یکی از ویژگی‌هایی است که خیاط‌ها باید داشته باشند.
  • مشتری مداری: خیاط‌ها روزانه با مشتریان زیادی سروکار خواهند داشت که هر یک از آن‌ها سلیقه و نیاز خاص خود را دارند. خیاط باید قادر باشد با تمامی مشتریان با حوصله برخورد کند و آن‌هارا راضی نگه دارد.
  • مدیریت زمان: هیچ یک از مشتریان، تمایل زیادی برای استفاده از خدمات خیاطان بدقول ندارند. بنابراین یک خیاط باید مهارت مدیریت زمان را داشته باشد تا بتواند سر وقت سفارش مشتری را آماده کند و تحویل دهد.
  • خلاقیت: مانند هر هنر دیگری، خیاطی نیز به خلاقیت نیاز دارد. خلاقیت و قدرت تجسم طرح‌ها این امکان را به خیاط می‌دهد تا سفارش مشتری را به‌خوبی آماده کند.
  • شناخت انواع پارچه: شناخت انواع پارچه یکی از اصلی‌ترین فاکتورهای موفقیت خیاطی در بازنشستگی است. از آن‌جایی‌که بیشتر مشتریان در مورد انواع پارچه و کاربرد آن اطلاعات زیادی ندارند، خیاط باید راهنمایی‌های لازم را به آن‌ها بدهد تا سفارش مشتری بی عیب‌ونقص باشد.
  • قدرت یادگیری بالا: خیاطی تکنیک و ترفندهای مختلفی دارد که خیاط باید آن‌ها را یاد بگیرد. بنابراین، قدرت یادگیری بالا به آن‌ها کمک می‌کند تا هر نوع طرح، تکنیک یا ترفندی را سریع یاد بگیرند و نیاز مشتری را برطرف کنند.

درآمد شغل خیاطی برای بازنشستگان

از آن‌جایی‌که درآمد خیاط‌ها بسیار متفاوت است، نمی‌توان محدوده مشخصی را برای درآمد آن‌ها تعیین کرد. اما در حالت کلی خیاط‌های ماهر و باتجربه درآمد بسیار خوبی دارند و سایر خیاط‌ها نیز به نسبت مهارت و سرعت انجام کار، درآمد دریافت می‌کنند. بنابراین هر چه تجربه و سرعت خیاط بیشتر باشد، درآمد نهایی آن‌ها نیز بیشتر خواهد بود.

در کل، این شغل برای افراد که از قدرت جسمی خوبی برخوردار باشند و بتوانند سفارش‌های زیادی را قبول کنند، درآمد خوبی خواهد داشت.

مزایای شغل خیاطی در بازنشستگی

  • عدم نیاز به سرمایه زیاد: ورود به شغل خیاطی به تعدادی تجهیزات نیاز دارد که هزینه آن‌ها چندان زیاد نیست. بنابراین افراد بازنشسته‌ای که قصد دارند به‌صورت مستقل کار کنند، می‌توانند با سرمایه‌ای کم و مناسب کار خود را شروع کنند. سایر افرادی که هیچ‌گونه سرمایه‌ای ندارند نیز می‌توانند به‌عنوان خیاط در یک مجموعه مشغول به‌کار شوند.
  • انعطاف‌پذیری: خیاط‌ها می‌توانند ساعت کاری‌شان را خودشان تعیین کنند و به‌صورت تمام‌وقت یا نیمه‌وقت مشغول به‌کار شوند. بنابراین از نظر زمانی هیچ‌گونه محدودیتی نخواهند داشت.
  • بهبود روحیه: حضور در اجتماع و داشتن ارتباط روزانه با مشتریان مختلف منجر به بهبود روحیه بازنشستگان خواهد شد. بنابراین با مشکلاتی نظیر افسردگی در این دوران مواجه نخواهند بود.
  • درآمد مناسب: شاید بازنشستگان در همان ابتدای کار درآمد خوبی نداشته باشند، اما به‌مرور زمان با کسب تجربه بیشتر، درآمد آن‌ها نیز بیشتر خواهد شد.

جمع‌بندی

شغل خیاطی در بازنشستگی یکی از مشاغلی است که برای افراد علاقه‌مند به مد و لباس، جذابیت زیادی دارد. بازنشستگان علاقه‌مند نیز می‌توانند با شرکت در دوره‌های خیاطی مهارت‌های لازم برای شروع کار را پیدا کنند و درآمد مناسبی از این طریق کسب نمایند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا